Blir testet til topps

Av Simen Mørdre - 19.apr.2007 @ 10:33

Vi har nå vært i Base Camp i fem dager. Base camp ligger på 5.200 meter. Været har vært bra og vi titter opp på fjellet hver dag.

Tur mot høydesyke
Tiden går mest til forberedelser av utstyr og akklimatisering. Kroppen kan leve opp til 5.500 meter, men trenger tid på å bygge opp nok røde blodceller. Jeg har selv gått fire turer. Tur 1 opp til 5.300, tur 2 opp til 5.500, tur 3 opp til 5.800 og i dag opp til en topp på 6.050 moh.

Alt fungerer bra selv om to av gruppens medlemmer har hatt høydesyke.

Tester klatrere
Ellers har vi møtt flere greie norske turfolk.

Det er to grupper av klatrere og trekkere her. Odd Harald Hauge og Cato Zahl Pedersen som jeg kjenner fra før, og noen andre fra Hamar. Ellers er legestudent Lars Oma Erichsrud her. Lars gjør en feltstudie for forskningsgruppen ved NTNU, under tittelen «Himalayan Medical Expedition». I samarbeid med University College London (UCL) skal han samle inn genetiske prøver fra klatrere fra nordsiden av Mount Everest. Vi har latt oss teste av ham.


image5

MMS-foto: Simen Mørdre

I overmorgen beveger vi oss mot ABC-camp på 6.400. Den ligger 25 kilometer inn i fjellet, og vi trenger to dager dit. Går alt bra, klatrer vi også opp til Camp 1 på cirka 7000 meter. Deretter er det retur til Base Camp og ny venting.

Blir nok ikke tilgjengelig i denne perioden.

Savner Norge
Selv om alt går bra, savner jeg familie, venner og mine kolleger i Acta.

Jeg er lykkelig over at jeg får anledning til å gjøre denne turen.


LES OGSÅ:
Høydesyk i Himalaya
På vei til basecamp
Direkte fra Himalaya


Kommentarer:
Postet av: Torstein Hanssen

Hei Simen ! Er virkelig stolt av deg for at du er så tøff å utfordre de store fjell.Jeg er kunde hos Acta,mine forvaltere er Lars Knudsen og Kåre Thommenssen,kjempeflinke begge to,jeg er veldig fornøyd med Acta etter mange års kundeforhold.
TAKE CARE og LYKKE TIL !! Hilsen Torstein Hanssen.

19.apr.2007 @ 14:41
Postet av: Vigdis Mørdre

Hei Simen. Litt av en overraskelse å se at du er på vei til topps.Lykke til og hils Cato hvis du treffer på han vegen. Ta vare på dere!
Hilsen fra søskenbarnet på Nes.

23.apr.2007 @ 14:00

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5416895

Simen Mørdre

Simen Mørdre er administrerende direktør i Acta Holding. Han er født i 1965, og er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, der han ble uteksaminert i 1989. Han startet sin karriere i Orklas Merkevaredivisjon hvor han først arbeidet som Brand Manager i Helly Hansen, deretter som markedssjef i Stabburet og til slutt som markedsdirektør i Bakers. Han har også fått faglig påfyll på Orklas merkevareskole. Etter dette arbeidet han som markedsdirektør i Skeidar i to år før han ble tilsatt som sjef for DnB og Postbanken på Østlandet. I DnB fikk han siden ansvar for divisjonen som har ansvar for de velstående kundene. Det siste året før Mørdre kom til Acta arbeidet han som Partner i konsulentselskapet Korn/Ferry International.

hits